Paar on väidetavalt BBC peale pahane nende uue dokumentaali pärast, mis kajastab kuningliku pere suhet meediaga, kirjutas BBC. The Suni kohaselt pidi Westministeris toimuvat jõulukontserdi alguses näitama just BBC, aga üritus on telekanalit vahetanud pärast BBC Two dokumentaali "The Princes and the Press".

Kate peaks kogu seda üritust juhtima ja kuulduste kohaselt teevad seal kaasa ka paari lapsed George, Charlotte ja Louis, aga seda ei ole Kensingtoni palee veel kinnitanud.

Vaatamata sellele, et BBC kanal ise kontserdi üle ei kanna, siis toodab selle avalik-õigusliku telekanali produktsiooniharu BBC stuudio. Kontsert salvestatakse detsembri alguses.

ITV-l on tavaliselt ka enda jõuluprogramm plaanis ning Kate ja Williami kontsert neid plaane ei muuda. ITV ei ole ise kinnitanud, et kuningliku paari saade nende kanalisse üldse tuleb, kuid meediaraportite kohaselt peaks kontsert eetrisse minema 23. või 24. detsembril.

Kaheosaline "The Princes and the Press" esimene episood läks eetrisse esmaspäeval ning seal said sõna ajakirjanikud Andrew Marr, Ian Hislop, Dan Wootton ja Camilla Tominey, kuid ka Sussexi hertsogi ja hertsoginna biograaf Omid Scobie ja paari advokaat Jenny Afia.

Esimeses episoodid väideti, et Meghan Markle'i kohta lekitasid negatiivsed lugusid ajakirjandusele õukondlased ning et kuningliku perekonna erinevate majapidamiste vahel olid tülid.

Teises episoodid, mis peaks eetrisse minema uuel nädalal, räägitakse Williami ja Harry vahelisest tülist. Kuninglikud abid kardavad, et see sisaldab väiteid, nagu oleksid vennad teineteisega sõjajalal olnud läbi enda nõunike.

Vastukaaluks dokumentaalile näidatakse seal kuningliku pere ühiselt antud avaldust, süüdistades BBC-d, et nad annavad kõlapinda ülespuhutud ja kinnitamata väidetele.

BBC aga väidab, et dokumentaaliga näidatakse, kuidas kuninglikku ajakirjandust tehakse ning seal räägivad kaasa mitmed tunnustatud ajakirjanikud televisioonist ja ajalehtedest.