Tema advokaat ütles New York Timesile, et helilooja suri reedel enda kodus Roxburys Connecticutis, vahendas BBC.

Ta oli muusikalide kirjutajana üks suurimaid ikoone, kes suutis teha ka kõige tavatumast temaatikast muusikalise tähise. Enda pika karjääri jooksul kirjutas ta muusika Broadway tuntumatale sõudele nagu "Company" ja "Follies and A Little Night Music". Lisaks sellele kirjutas ta sõnad muusikalile "West Side Story".

New Yorgis sündinud helilooja võitis karjääri jooksul kaheksa Grammyt, üheksa Tonyt, mille hulka kuulus ka elutöö preemia, ning ka Oscari. Lisaks kuulub tema auhindade hulka ka Pulitzer.

Tema kirjutatud ballaad "Send in the Clowns", mis pärineb 1973. aasta muusikalist "A Little Night Music", on salvestatud sadu erinevaid kordi ning seda ka Frank Sinatra ja Judy Collinsi poolt.

2015. aastal andis USA president Barack Obama Stephen Sondheimile vabaduse medali, mis on kõrgeim medal, mille tsiviilisik võib teenida.

Sondheimi advokaat ja helilooja ise tähistasid koos ka tänupühi, enne kui Sondheim suri. Uudis helilooja surmast levis kiiresti ning teda mälestasid sotsiaalmeedias mitmed kolleegid, sõbrad ja ka tema töö austajad.