Ettevõtja Hannes Tamjärve (60) loodud Rocca al Mare era- ja üldhariduskooli filiaal Marbellas avati 2015. aastal ning see oli kujunemas aina populaarsemaks, meelitades eestlasi kolima päikeserannikule, kuid nüüd on olukord nutune.

"Hispaania õppekeskuses sel õppeaastal kontaktõpet ei toimu, vaid õppevormiks on distantsõpe, kus toetatakse koduõppel olevaid õpilasi, toetudes Eesti riiklikule õppekavale," selgitas Rocca al Mare iseõppekeskuse koordinaator ja õpetaja Getter Kallas. "Distantsõppega on liitunud kõik need õpilased, kelle pere peab viibima välismaal, ja ka õpilased, kes soovivad õppida paindlikuma õppeviisiga lähtuvalt enda soovist kujundada õpiteed oma hobidega paralleelselt."

Rocca al Mare Kooli õppekeskus Hispaanias.

Distantsõppes juhendatud iseõppega on liitunud õpilased 1.–9. klassini. Hispaania õppekeskuses on õppinud paljude tuntud eestlaste lapsed, näteks telestaar Elo Mõttus-Leppiku tütar ja Smilersi solisti Hendrik Sal-Salleri poeg. Muide, Sal-Saller tegi seal lausa muusikat kooli bändiprojekti raames, kaasa lõid ka Hispaanias tegutsevad ärimehed Sven Mansberg, Andry Saarm ja Toomas Leis.