Uurijate ühe tööversiooni kohaselt võis võttemeeskonda paukpadrunite ja tühjade padrunitega varustanud rekvisiidiärimehe Seth Kenney toodud kauba hulgas olla ka päris laskemoona, vahendavad välisallikad eile toimunud kohtuistungil selgunut.

Võttemeeskonna tunnistuste kohaselt saadi “Rusti” tootmise jaoks laskemoona mitmelt varustajalt, kellest üks oli Seth Kenney. USA New Mexico osariigis Albuquerque’i linnas PDQ Arm & Prop nimelist ettevõtet pidava Kenney äriruumide läbiotsimiseks anti välja kohtuorder.

Kenney tunnistas politseile, et rekvisiitrelva sattunud ehtsad padrunid võisid olla osa käsitsi valmistatud taaskasutatud laskemoonast, mille ta oli varasemalt oma tuttava käest ostnud.

Westerni “Rust” võtetel leidis 21. oktoobril aset surmajuhtum, kui näitleja Alec Baldwin harjutas püstoliga, mis tema teada ei olnud laetud. Relv läks lahti, operaator Halyna Hutchins (42) sai pihta ning hiljem suri saadud vigastustesse. Viga sai ka filmi režissöör Joel Souza (48).

Vahetult pärast õnnetust vaatas filmi rekvisiitor Sarah Zachry laskemoonakasti üle ja avastas enda sõnul, et mõned padrunid ei kõrise ootuspäraselt. Zachry selgitas, et kombeks on panna paukpadrunite sisse kuullaager; sellised padrunid kõrisevad äratuntavalt, kui neid käes raputada. Tema hinnangul viitas tõsiasi, et osad kuulid ei kõrisenud, võimalusele, et varude hulgas oli veel tõelisi padruneid.

“Tema sõnul tekkis tal kasti üle vaadates kahtlus, et rekvisiitide seas oli päriskuule,” sõnas üks uurijatest.

Zachry ütlused suunasid uurijad selgitama välja, kust laskemoon pärines. Osa sellest tuli Seth Kenney käest, osa tõi filmi relvaülem Hannah Gutierrez-Reed arvatavasti kaasa eelmisest filmist, mille juures ta töötas; osa kuule aga pärines isikult, keda võttemeeskond teadis vaid nime all Billy Ray.