Festivali avamise otsesaates osalevad külalised, kes on varasematel aastatel ühel või teisel moel filmifestivaliga seotud olnud.

Avasaatega algab TPT filmifestivalile registreerimine, mis kestab kuni 12. veebruarini 2022. Saates tutvustatakse ka formaadiuuendusi.

Filme saab näha alates märtsikuust, mil algab ka filmide hindamine. Festivali võitjad selguvad 6. aprillil.

Tallinna Polütehnikumi Filmifestival on lühifilmide võistlus, kus võivad osaleda kutse- ja üldhariduskoolide õpilased, kõrgkoolide ja ülikoolide tudengid ning huvikoolide õpilased.

TPT filmifestivalile saab lühifilme esitada mitmes kategoorias: muusikavideo, dokumentaalfilm, sketš, animafilm, mängufilm ja tudengifilm. Kõiki esitatud lühifilme hindavad filmifestivali kohtunikud, kelleks on Eesti armastatud näitlejad, heliloojad, produtsendid, režissöörid ja operaatorid.

Aastate jooksul on noorte lühifilme hinnanud näiteks Eesti Laulu režissöör Tarmo Krimm, näitleja Tambet Tuisk, tele- ja filmioperaator Margus Malm, produtsent Ivo Felt jt. Kuuenda TPT filmifestivali kohtunikud avalikustatakse kuu aega enne kulminatsiooni. Esitatud lühifilme on võimalik vaadata filmifestivali filmiriiulist: https://filmifestival.tptlive.ee/filmiriiul/.

Dokumentaalfilmi, mängufilmi ja tudengifilmi kategooriate projektide pikkuseks on maksimaalselt 15 minutit, animafilmi projektide pikkuseks kuni 10 minutit ning muusikavideo ja sketši projektide pikkuseks kuni 5 minutit.

2019. aastal esitati TPT filmifestivalile 24 lühifilmi, 2020. aasta festivalile 30 lühifilmi.