Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme tunnistab, et nad on mõelnud diktoriameti uuesti ausse tõstmisele. Tõsi, teisel moel, kui see vanasti tavaks oli, kirjutab SL Õhtuleht.

„See ei ole tädi, kes istub, käed korralikult laua peal, ja veerib teksti. Üritame teha uutmoodi ja läheneda teemale loominguliselt.”

„Inimestega, kes on meelele või keelele tulnud, oleme mõne sõna juttu vestnud ja pinda sondeerinud, see on aga seni ka kõik,” on Mirme diktoriteemast rääkides ettevaatlik.

Baarist tuntud Liis Härma möönab, et jah, Kanal 2 on tema poole tõepoolest diktorijutuga pöördunud. Aga tema pole jah-sõna veel öelnud. „See on hästi-hästi lahtine veel kõik. Mul ei ole veel arvamust kujunenud selle kohta,” ütleb Liis. ETV programmidirektor Ainar Ruussaar ütleb, et ka nemad on diktori ekraanile toomist arutanud, ja samuti mitte vanal heal kujul.

„Diktorite aeg on meie meelest läbi. Me tahame tekitada saatepäevajuhti, kes on diktorist natuke rohkem,” selgitab Ruussaar. Tema sõnul oleks see inimene, kes juhatab sisse vajalikud saated ja teeb neile viiteid. Teiselt poolt peaks saatepäevajuht olema pigem ajakirjanik — kui vaja, siis peab ta inimesi operatiivselt ka maailmasündmustest teavitama.

Ta lisab, et selle ameti peale oleks sel juhul vaja kahte-kolme väga head tegijat. Paraku nõuab see raha, mida ETVl vähemalt sel hooajal ei ole.

Telejaama TV3 viimane diktor oli praegune pressiesindaja ja ilmateadustaja Annely Adermann.

„Me kaotasime selle ameti ära, sest me ei olnud enam formaadipõhised,” selgitab Adermann diktoriametist taandumise tagamaid.

Praegu juhatab saateid ja filme sisse Krista Taime kaadritagune hääl. Muutusi telekanalil plaanis ei ole.