Kõik kolm on omas maailmas ületamatud, aidates oma peategelasel kurjuse jõududega lahingut pidada. Kuid kes neist omavahelises vastasseisus peale jääks?

Väheke tausta: pofessor Albus Dumbledore on Harry Potteri võlumaailma võlurite kooli direktor, Harry kõige targem ja salapärasem nõuandja, kes ühtlasi, nagu tagantjärele selgub, kannab kogu aja kaasas võlukeppi, mille valdaja on teoreetiliselt maailma võimsaim võlur. Gandalf on rändav võlur “Sõrmuste isanda” saagas, kes peategelasi Bilbot ja Frodot rännuteele utsitades lükkab liikuma suured sündmused Keskmaal. Ühtlasi oli Gandalf tegelikult midagi pooljumala taolist. Kolmas võistleja Yoda on aga Tähesõdade saaga sügavamõttelise tarkuse allikas, 900 aasta vanune Jedi nõukogu suurmeister, kelle õpilased samuti universumi uuele kursile suunavad. Jõuga.

Twitteri kasutaja @Timthetatman viskas kolme eepilise mentori jõukatsumise küsimuse õhku, et internetist lõplik tõde kätte saada.

Tema 2,6 miljonit järgijat seadsidki tõe kiiresti ja veenvalt jalule.

Kolmandaks jäi Dumbledore, tema komistuskivideks said lühike eluiga ja kuulsusetu surm Severus Snape'i käe läbi. Yodal läks veidi paremini, tema toetajad said argumendina kasutada tõsiasja, et ta suudab Jõudu hallata ilma valgusmõõga abita. Sellest hoolimata jõudis internet lõpuks konsensusele, et Gandalfi vastu ei saaks ei Dumbledore ega Yoda. Pole ka ime, sest teadupärast suutis ta koguni deemonist (Balrog) jagu saada. Tõsi, selle käigus sai ta ise surma, AGA ärkas ka pärast suremist täies tükis ellu, erinevalt ülejäänud kahest, kes suutsid naasta vaid vaimu või unenäo kujul. Järelikult kõige võimsam.

Selle tõdemuse valguses hakkas märksõna Gandalf loomulikult Twitteris trendima.

Mõned arutelupunktid:

Lisaks muudele ümberlükkamatutele argumentidele leidus ka selline:

Aga tegelikult võis tõe jälil olla hoopis see vastaja:

Või kuidas?