Karmen Maikalu sõnul peaksid lapsevanemad olema tähelepanelikud ning tundma huvi, millega nende lapsed tegelevad. Sarja vaatamise keelamine ei ole psühholoogi arvates ainuke lahendus. "Ainult käsud ja keelud siin ei tööta," ütleb psühholoog.

"Kõik lapsed, kes vägivaldset materjali näevad kuskilt televiisorist, nad ei hakka vägivaldselt käituma," räägib Maikalu ja lisab, et kõik sõltub sellest, kuidas vägivald lapse sees elama hakkab. Tihtipeale avaldub vägivald siis, kui laps tunneb, et ta ei ole hoitud.

Oktoobris tõusis voogedastuskanalis Netflix Lõuna-Korea hittsari "Squid Game" selle platvormi kõige vaadatumaks sarjaks.

Vaadates, milline menu saatis sarja juba selle avaldamise alguses, siis oli vaid aja küsimus, mil "Squid Game" Netflixi kõige populaarsemaks sarjaks sai, vahendas BBC.

Korea draamat vaatas esimese 28 päevaga 111 miljonit vaatajat, kukutades sellega brittide sarja "Bridgetoni" (82 miljonit) teisele kohale. Netflix loeb vaatamisena iga inimest, kes vaatab ühte episoodi vähemalt kaks minutit.

Netflixi asepresident Koreas, Lõuna-Aasias, Austraalias ning Uus-Meremaal sõnas, et need vaatajanumbrid ületasid nende suurimat unistused.

Minyoung Kim ütles CNNile: "Kui me esmalt hakkasime 2015. aastal investeerima Korea telesarjadesse ja filmidesse, siis me teadsime, et me tahame luua maailmatasemel K-sisu fännidele Koreas ja üle kogu maailma. Täna ületas "Squid Game" ka meie suurimad unistused."

Üheksaosaline sari, mis debüteeris septembris, räägib grupist heidikutest, kes võtavad osa laste mänguvälja mängudest. Peaauhinnaks on 45,6 miljardit korea woni (28 miljonit naela), mis ei kõlagi nii halvasti, kui välja jätta asjaolu, et kui sa mängus kaotad, siis sa sured.

Sisult ju pole "Squid Game" ju midagi väga originaalset. Seda on võrreldud "Näljamängudega" või 2000. aasta filmiga "Battle Royale", kus elu hammasrataste vahele jäänud inimestele antakse võimalus mängus kaasa löömisel enda elujärge parandada.

Korea sarjade fänn Chloe Henry sõnas raadiointervjuus, et "Squid Game" paistab teiste seast välja, kuna sa ei suuda ette ennustada, mis järgmisena juhtub. Tema sõnul hoiavad näitlejad ja intensiivne näitlemine sind sarja juures. "Näitleja, kes mängib Seong Gi-huni, tema emotsioonid olid nii toored ja seda oli põnev vaadata," rääkis Chloe.

Seong Gi-hun on mängusõltlane, kellel on suured võlad, ja kes võib oma tütrest ilma jääda. Tema on sarja peategelane.

Chloe sõnul annab sari ka Lõuna-Koreast teiste perspektiivi. "Inimesed mõtlevad Lõuna-Koreast, kui säravast riigist, kus on palju rikkaid inimesi, seega on hea näha teist poolt, millest väga ei räägita, nagu kannatused ja vaesus."