Elina Nechayeva uus album koosneb lauludest, mis paljudele juba tuttavad on, sest tegemist on klassikalise muusika kõige tuntumate pärlitega alustades Mozartist ja Puccinist ning lõpetades Straussi ja meie oma Arvo Pärdiga. Plaadilt ei puudu ka imeilus “La Forza” uusversioon.

“Öeldakse, et ilu on vaataja silmades, kuid mina ütleks hoopis, et ilu on kuulaja kõrvades,” ütleb Elina. “Minu suur armastus laulmise vastu algas just klassikalisest muusikast ning tekkis suur soov ka teistega jagada neid imekauneid teoseid, mille ilust vaimustun iga kord, kui neid laulan või satun kuulama teiste esituses. Särav, eriilmeline, vaimustav, virtuoosne ning mõnikord nukker ilu minu valitud teostes sütitab hinges soovi elada nii nagu muusika kõlab.”

“Minu esimene plaat pole tavaline orkestriga salvestatud soprani aariate kogumik. Ka siin ei suutnud oma eksperimenteerimise ja katsetamise kirest mööda minna,” kirjeldab Elina albumit. “Suure orkestri tunde tekitab minu armas kvartett, kellega oleme juba aastaid koostööd teinud, Andrus Rannaääre loodud seadetega. Klaveril - Auli Teppo, viiulil Katariina Maria Kits ja Ann Meeta Teppo ning tšellol Andreas Lend. Olen õnnelik, et plaadi salvestusel lõi kaasa ka Heigo Rosin, kes andis lugudele löökpillide näol juurde särtsu ja värve. Duettides panustasid minu kauaaegsed lavapartnerid Andrei Bogach ja Ksenia Rossar.”

Elina Nechayeva albumi “The sound of beauty” esitlus toimub juba sel kolmapäeval, 15. detsembril kell 17.30 Solarise Apollo raamatupoes.

Detsembri lõpus annab Elina ka neli kaunist jõulukontserti koos Jassi Zahharoviga. Lauljad on varemgi ühel laval üles astunud, kuid esimest korda on neil võimalus tuua publikuni koos tuntuid ja vähemtuntuid jõululaule. Elina ja Jassi moodustavad koos suurepärase duo, kelle erakordsed vokaalsed võimed ei jäta külmaks mitte kedagi. Neid saadavad pillidel muusikud Margus Kappel, Andreas Lend ja Katariina Maria Kits.

Kontserdid “Püha öö” toimuvad:

22.12 kl 19 – Tartu Peetri kirikus
23.12 kl 19 – Laitse Graniitvillas
25.12 kl 18 – Tallinna Kaarli kirikus
26.12 kl 18 – Nõmme Rahu kirikus