Portugali laulja-laulukirjutaja tõi 2017. aastal oma kodumaale kauaoodatud kuulsuse, võites lauluvõistluse oma õe Luisa Sobrali kirjutatud südamliku ballaadiga „Amar Pelos Dois“. Laulu esitus oli sedavõrd hingeminev, et Salvador võitis Eurovisiooni ajaloo kõrgeima punktisummaga ehk 758 häälega. Laulja 2016. aastal ilmunud debüütalbum „Excuse Me“ sidus Ladina-Ameerika muusikapärandi bossa ja jazzitoonidega, krooniks Salvadori tundlik hääletämber ja oma maa muusikatraditsioone austav esitus.

Laulja on tuntud ka poliitiliselt aktiivse artistina, kes juhtis Eurovisoonil üldsuse tähelepanu arenevale rändekriisile, samuti on ta annetanud plaaditulusid looduskatastroofide päästefondidesse.

Jõulujazzi peaesineja Salvador Sobral ootas kannatamatult taaskohtumist Eesti publikuga, viies nad mõnusasse jõulueelsesse meeleollu.

Sobrali teine album „Paris, Lisboa“, kus Salvador laulab neljas keeles, ilmus 2019. aastal kolmeteistkümnes riigis. Edukale plaadile järgnes ulatuslik turnee üle maailma. Käesoleva aasta kevadel avaldas laulja oma kolmanda albumi „bpm“, mis oli nomineeritud ka Latin Grammy auhindadele. Jazzilikum plaat salvestati Lõuna-Prantsusmaal Le Manoir de Léon stuudios, laulud kirjutas Sobral koos Barcelonas elava Venetsueela helilooja ja albumi produtsendi Leo Aldreyga ning plaadil mängivad tunnustatud jazzmuusikud.

Psühholoogiat õppinud ja seejärel Barcelona Muusikakoolis Taller de Music jazziõpingutega jätkanud Salvadori tõeline kirg on muusika. Täna on 31-aastane Salvador Sobral on portugali- ja hispaaniakeelse muusikamaailma staar. Tema mitmekülgsust näitavad erisuunalised muusikaprojektid, sealhulgas ka vokalistiroll indipop koosseisudes Alexander Search ja Noko Woi, Mutrama, Alma Nuestra, Quinta das Cançõesand. Laulja on tuntud ka poliitiliselt aktiivse artistina, kes juhtis Eurovisoonil üldsuse tähelepanu arenevale rändekriisile, samuti on ta annetanud plaaditulusid looduskatastroofide päästefondidesse.