Peaoperaator Halyna Hutchins suri ja režissöör Joel Souza sai viga, kui Alec Baldwin oktoobris võtteplatsil relvast tulistas. Näitleja ise aga väidab, et tema pole päästikule vajutanudki, vahendas BBC.

Läbiotsimisorderi väljas Santa Fe maakond, piirkond, kus võtted toimusid ja tulistamine aset leidis. Selles oli kirjas, et telefonis võivad olla tõendid, mis on uurimise jaoks olulised.

Uurijatel paluti konfiskeerida Baldwini telefon, mis on teadaolevalt tema käes. Nad tahavad vaadata sõnumeid, e-maile, interneti ajalugu ja muud infot, mis telefonis võib olla.

Orderi väljastamine toimub kaks nädalat pärast seda, kui Baldwin andis teleintervjuu, kus ütles, et tema pole päästikule vajutanud, aga lask kõlas ikkagi.

"Ma ei sihiks kellegi poole relvaga ja vajutaks siis päästikule. Iialgi," ütles ta ABC News intervjuu ajal George Stephanopoulosele.

Baldwin sõnas, et talle öeldi, et on väga ebatõenäoline, et talle tulistamises kriminaalsüüdistus esitatakse. Ta töötab täies mahus koos uurijatega, et kõik surmaga lõppenud tulistamise asjaolud välja selgitada.

Võimud ei ole praegu veel kellelegi süüdisust esitanud.