Kahtlane kuulujutt, et 68aastane Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni abikaasa on sündinud mehena, ringleb sotsiaalmeedias teemaviitega #JeanMichelTrogneux.

Esileedi kavatseb väljaande Le Figaro andmeil viia asja ametlikuks ja minna vandenõuteooria levitajate vastu kohtusse. Vastuoluline teooria esileedi meheks olemisest avaldati septembris paremäärmuslikus ajakirjas Faits et Documents. Muu hulgas väideti ajakirjas, et uurimine kestis kolm aastat ja mitu eksperti jõudis seesuguse avalduseni.

Tegu on 12-leheküljelise kuuajakirjaga, mis on ka varem avaldanud veidraid teooriaid avalike elu tegelaste kohta. Uuriv ajakirjanik Natacha Rey, kes tuli selle looga lagedale, andis intervjuu Amandine Royle. Keskustelu kestis neli tundi ja videot jõudis vaadata ligi poolsada tuhat inimest, enne kui see kustutati.

Seejärel otsustati hakata naeruväärset väidet levitama sotsiaalmeedias teemaviitega #JeanMichelTrogneux. Üllataval kombel muutus Prantsusmaal teemaviitest Twitteri eelmise nädala kõige arutletum teema.