Linateose "The Last Duel" staar rääkis Howard Sternile abielust Garneriga ning väitis, et kui nad poleks 2015. aastal lahutanud, siis tal oleks siiani alkoholiga tõsiseid probleeme. "See kõik on osa sellest, miks ma alustasin joomisega," ütles Affleck Sternile. "Sellepärast, et ma olin lõksus," tunnistas ta.

Paar teatas oma lahkuminekust üks päev enne oma 10. pulma-aastapäeva. Üllataval kombel läks neil kaks aastat, enne kui nad andsid sisse lahutuse. Afflecki sõnul nägid nad tohutult palju vaeva pere kooshoidmisega, sest nad on lapsevanemad 16aastasele Violetile, 12aastasele Seraphinale ja 9aastasele Samuelile.

"Meil oli abielu, mis lihtsalt ei töötanud. Niimoodi juhtub inimesega, keda armastad ja respekteerid, aga kellega ei oleks tohtinud olla rohkem abielus. Me küll proovisime mitmeid kordi, sest meil on lapsed," nendib Affleck. Oscariga pärjatud näitleja on varasemalt jaganud enda võitlust alkoholisõltuvusega. "Mulle tundus, et ma ei saa oma laste pärast lahkuda, samas ma polnud õnnelik selle üle, mida ma teen. Otsustasin pidevalt enne magamaminekut juua pudeli šoti viskit, mis loomulikult polnud lahendus," meenutab näitleja.