Operaator Priit Vehmi surmast andis Facebookis teada sõber Aleksandr Hobotov, kes kirjutas: "Nii kurb, miks inimesed lahkuvad. Priit Vehm – üks ägedaimaid operaatoreid, kellega koos töötanud olen. Ja ta oli ka pikamaa meremees – ujus üle Soome lahe. Ida-Virumaale oma maja juurde istutas ta üle kolme tuhande tamme. Maga hästi, vanamees."

Samamoodi tunneb Priidu lahkumisele kaasa ka saatejuht Anneli Lahe, kes kirjutas: "Kallis Priit, head teed! Sa olid nii vaikne ja hea, nii kauge, samas nii oma ja lähedal, nii turvaline ja kindel."

Peale teletöö armastas Priit ka loodust ja väljakutseid. 2005. aastal ujus ta mandrilt üle Väinamere Hiiumaale. "Külm oli ja keha oli sinine. Aga ma tahtsin end proovile panna," selgitas Vehm teekonda meenutades Õhtulehele.

"Saare ja mandri vahel külmas vees mõtlesin küll, et olgu see viimane kord avamerele ronida," tunnistas hobiujuja Vehm. 26,4 kilomeetrit läbi ujuda on tema sõnul paras katsumus. "Mütsiga löömisest ei tule midagi välja. Sa ei tea kunagi ette, millised ohud varitsevad."

Aga see oli soojendus 2008. aastal toimunule. Ujumistreener Bruno Nopponenist ja operaatorist Priit Vehmist said esimesed inimesed, kes läbisid 57 kilomeetri pikkuse distantsi Soome ja Eesti vahel.

2016. aastal otsustas ta ka midagi keskkonna heaks teha ja istutas Ida-Virumaale oma kodu lähedale üle kolme tuhande tamme. Tammeallee kasvatamine oli pikalt tema unistus ning kuigi ta ise seda näha ei saa, siis on allee järgmistele põlvedele olemas.

Jaga
Kommentaarid