Derek Chauvin on viimased kaheksa kuud veetnud administratiivses kontrollüksuses, mis on Minnesota vangla piiratud eluasemega sektor. Teda jälgivad pidevalt turvakaamerad ja valvurid käivad teda iga poole tunni tagant kontrollimas, vahendas TMZ.

Vangla esindaja sõnas, et Chauvin on jätkuvalt isolatsioonis, ilma töötamis- ja haridusvõimalusteta ning ei puutu teiste vangidega kokku. Ta käib pesemas, tualetis ning sööb ja magab samas kongis. Chauvin saab tund aega päevas kongist väljas veeta, et soovi korral trenni teha.

George Floydi tapmise järel tekkinud suured rahutused levisid üle USA ja kandusid ka mujale maailmas. Pikalt diskuteeriti politseivägivalla ja politseinikele antavate vabaduste üle. Kõige selle jooksul sai Floydist omamoodi märter, kellele on nüüdseks püstitatud mitu ausammast ja tehtud seinamaalinguid.

Chauvinile mõisteti juunis 2021 Floydi tapmise eest 22,5 aasta pikkune vangistus. Ta tunnistas end süüdi teises kohtuasjas, kus teda süüdistati Floydi tsiviilõiguste rikkumises. Selle eest on ette nähtud maksimaalne karistus 25 aastat.