Grete Griffin andis nakatumisest teada päikesepaistelise pildi abil, võttes seksikates bikiinides kummist pallil päikest. "Elu on ilus ja siis sa saad Covidi," kirjutas Grete pildi juurde.

"Vähemalt pooled inimesed, kellele ma head uut aastat soovisin, ütlesid, et nad on karantiinis. Loodan, et püsite 2022. aastal terved," lisas ta.

Grete vastas novembris jälgijate küsimustele, kus tuli jutuks ka rass. Rääkides Instagrami storys väga pikalt kultuurilistest erinevustest Eesti ja Ameerika Ühendriikide vahel, tõi Grete välja nt inimeste iseloomu. Ameerikas on inimesed avatumad ja aga Eestis ei pruugita vabandada ka siis, kui poes ostukäruga üle varvaste sõidetakse.

Grete jaoks oli esmakordselt USAsse minnes suureks erinevuseks ka ameeriklaste religioonilembus. Kuna tema tuleb ateistlikust riigist ja ateistlikust perekonnast, siis USA on kardinaalselt erinev - kolledžis, kus ta õppis, oli kõik usukeskne.

Rass tuli samuti jutuks. Grete ei pidanud Eestis kasvades kunagi rassi ja rassismi pärast muretsema, sest kõik inimesed tema ümber olid sellised nagu nemad. Rassism USAs täitsa eksisteerib ja inimesed kannatavad selle all igapäevaselt.

"Mina olen valge naine Euroopas ja Robert (Griffin III - toim) on mustanahaline mees Ameerikast. Need on kaks täiesti võrreldamatut olukorda. Asjad, mida Robert on pidanud läbi elama, et jõuda sinna, kuhu tahab ja kuhu ta on jõudnud. Kõik, mida tema on elus teinud, kaalub pikalt üle selle, mida mina olen elus teinud," rääkis Grete.

"Ta on pidanud kõige ja kõigi nimel tööd tegema, isegi kõige väiksemad asjad, mis on meie jaoks iseenesestmõistetavad. Ei peagi ütlema, et mustanahalise mehe elu Ameerikas ei ole võrreldav valge naise eluga Euroopas."

Jaga
Kommentaarid