Amazoni pealt sai eelmise aasta kevadel vaadata uut humoorikat sarja "Clarkson's Farm", kus autosaadetejuht Jeremy Clarkson püüab esmakordselt töötada juba üle kümne aasta tema valduses olnud talus. Kuigi ta püüdis vilja, lammaste ja talupoe abil suurt kasumit teenida, siis tuli ta vaevu ots-otsaga kokku.

Tema uus plaan oli rajada farmi juurde ka restoran, kuid kohalik omavalitsus ei andnud selleks luba, kirjutas BBC. Clarksoni arvates oleks see piirkonnas suurendanud talupidamist ja turismi ning eitava vastuse saamine tähendas väga halba päeva talupidamise jaoks.

Kui temalt küsiti, kui pettunud ta oli, vastas ta: "Väga, nagu ka teised kohalikud talumehed."

Komitee sõnul ei olnud plaan muuta lambakuur restoraniks vastavuses Cotswoldi piirkonna väljapaistva loomuliku ilu korraldusega.

Lambakuur ehitati 2020. aastal, et majutada lambakarja, mille abil suurendada talu mitmekesisust. Nüüdseks on lambakari liidetud naabertaluga. Komitee sõnul olla hoonet kasutatud ilma loata baarina ja kohvikuna.

Novembris korraldati kohalike seas esimene hääletus, kas lubada Clarksonil restoran rajada või mitte. Kohalikele valmistas pahameelt, et Clarkson muutis oma tegevusega kohaliku põllumaa parajaks sooks, kuid telesaatejuhi sõnul suurendas see äritegevust. Tollal tehtud hääletus tulemust ei andnud.

Esmaspäeval tehti uus hääletus ning Clarksoni restorani vastu oli 53 ja poolt vaid 12 inimest.

Clarkson peab lisaks sellele tegelema ka süüdistustega, et ta ei müü oma talupoes kohalikke toiduaineid. See oli aga üks tingimus, et ta saaks talu arendamiseks ja laiendamiseks loa.