Alar Kivilo käis "Prillitoosi" saates, kus rääkis enda ja oma vanemate sidemest Eestiga. Kuigi Alar kasvas üles Kanadas, siis kasvas üles ta Eesti peres. "Isa ja ema olid väga noored, kui nad siit lahkusid, ja Eesti oli veel väga tugevasti hinges. Mind ja minu venda kasvatati Eesti vaimus," rääkis tuntud operaator.

"Nii oli tavaline Montrealis, Torontos ja üle kogu maailma, kuhu eestlased olid põgenenud. Seal hoiti Eesti meelt ja keelt elus. Kodune keel oli eesti keel, inglise keelt ei rääkinud ma kuni ma olin kuueaastane. Naabripoiss Brian õpetas mulle."

"Kui ma hakkasin koolis käima, siis ma hakkasin inglise keelt õppima, aga kogu minu seltskonnaelu tiirles eestlaste ümber," rääkis Kivilo, öeldes, et kasvas üles kolme kultuuri linnas - Eesti, prantsuse-kanada ja inglise keelt kõnelev ühiskond.

Alari isa Harri, kes on praegu 92-aastane, oli arhitekt ning nende kogukonnas väga aktiivne liige. Alari ema Maimo, kes on praeguseks lahkunud, oli koduperenaine, kelle ülesanne oli poiste eest hoolt kanda.

Kivilode plaan Eestist põgenedes oli ära jääda vaid mõneks kuuks, maksimaalselt aastaks. Aga kuna olukord siis ei paranenud, siis said Harri ja Maimo kodumaale naasta alles pärast Eesti taasisesesvumist, olles kodumaalt eemalt 50 aastat, ning jäid siia taaskord püsivalt.

Alari ema suri kolm aastat tagasi, kuid tema isa on väga aktiivne ühiskonnaelus kaasarääkija, kirjutades tihti ka lugejakirju, jagades soovitusi, kuidas võiks paremini teha.

Alari Kivilo on lõpetanud Torontos asuva Yorki ülikooli, 1997. aastal kolis ta USAsse ning tema suurimateks filmideks on "Bad Teacher", "The Blind Side", "The Lake House" jne.