Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets kirjutas Eesti Päevalehte arvamuse, kus leidis, et on lubamatu, et “Eesti absoluutselt parimate artistide” nimekiri koosneb ainult meestest. Mets viitas, et tegemist on selgelt muusikatööstuses naiste diskrimineerimisega ja Eesti Muusikaauhinnad on selle elav tõestus.

"Probleem seisneb ennekõike selles, et sellise valdkonna esindussündmus ei kaasa oma korraldusprotsessi võrdõiguslikkuse põhimõtteid. Korraldajad ei märganud, et nad nimetavad absoluutselt parimateks artistideks ainult meesartiste ja ei ole kaasanud naisartiste," selgitab Mets.

Korraldaja Danel Pandre tunnistab, et ta ei ole naiste diskrimineerimise peale Eesti muusikas kunagi mõelnud: "Kui ma olen muusik ja muusikaettevõtja Danel Pandre, siis ma ei olnud isegi mõelnud selle peale, et selline asi võiks üldse olla. Minu hinnangul Eesti vabariigis ei ole sellist probleemi."

Natalie Mets põrutab aga Pandrele vastu: "Kui ta oleks seda probleemi täheldanud, siis oleks tõenäoliselt see esinejate nimekiri mitmekesisem."

Milliseid etteheiteid lendasid tuliseks kiskuvas Kroonika podcastis Danel Pandre ja Natalie Metsa suunas? Kuula pikemalt saatest.

1x
00:00