Praegu 86-aastane näitleja tegi oma seksuaalsuse teatavaks 2003. aastal, kui oli 67-aastane, vahendas Daily Mail. Amanda liitus ITV sarjaga 1981. aastal, kus mängis ülimenukat Alma Sedgewicki rolli ja seda kuni 2001. aastani.

Tol ajal oli ta abielus teatrijuhi ja näitleja Robin Hunteriga, kellega ta abiellus 1967. aastal. Paar läks lahku kaheksakümnendate keskel ja nad olid veel abielus, kui Robin 2004. aastal suri.

Kuigi ta oli abielus mehega, siis tiirlesid kuulujutud tema seksuaalsuse ümber pidevalt. Ta rääkis hiljuti "Conversation Street" taskuhäälingus, et peaaegu alati, kui ta kontorisse jõudis, et uue nädala episoodiks valmistuda, siis ütles keegi, et ajakirjanikel on tema kohta infot ja see avaldatakse peagi.

"Kulutasin tol ajal advokaatide peale suure summa ja uskuge mind, kui minu seksuaalsus oleks välja tulnud, siis ei oleks "Coronation Street" mind alles jätnud ja minu eest seisnud," sõnas näitleja.

Seda isegi mitte saate produtsentide, vaid teiste teatud inimeste, kelle nimesid Amanda ei avaldanud, pärast, sest nad oleksid keeldunud temaga koostööd tegemast.

Amanda Berrie lisas, et olukord on tänapäeval palju-palju parem, sest sarjas teevad kaasa mitmed seksuaalvähemuste hulka kuuluvad näitlejad nagu Antony Cotton, Daniel Brocklebank ja Rob Mallard.

Amanda imestab, et niivõrd paljud seksuaalvähemuste esindajad saavad sarjas kaasa lüüa ning ta tunneb natuke kurbust, et tema ei saanud seda avalikult teha. Samas on ta uhke, et võis selle muutuse inspireerija olla.

Amanda Berrie tegelaskuju suri 2001. aastal vähki, kuid näitlejanna on ikka seebika suur fänn ning vaatab seda iganädalaselt.