GoFundMe lehel, mille on loonud Calebi tädi, kirjeldatakse, kuidas püstijalakoomik on elanud Eestis sellest ajast saadik, kui ta oli 18-aastane. Ta läks siin ülikooli, mille ta eelmisel aastal lõpetas, ning Caleb oli jõudsalt edasi liikumas ka püstijalakoomikuna. Kuid siis leidis aset Eestit raputanud traagiline liiklusõnnetus.

"Kahjuks muutus Calebi elu järsult ja ebaõiglaselt," kirjutab ta tädi. Caleb viidi pärast õnnetust kiirabiga Tartu ülikooli kliinikumi. Ta oli koomas ning arstidel polnud lähedastele positiivseid prognoose anda. "Kuid Caleb näitas meile vastupidavust, jõudu ja usku."

Vaatamata raskele ajutraumale on Calebil tervis paranenud. "Kõik Tartu ülikooli kliinikumi arstid, õed ja terapeudid on olnud väga toredad. Siiski on Calebi taastusravi piiratud, sest tema ja personali vahel on suur keelebarjäär. Praegu on arstid kokku leppinud, et Caleb peaks parima võimaliku ravi saamiseks USA-sse naasma, kus teda ootab ees aastatepikkune intensiivne füüsiline, kõne- ja tegevusteraapia," on korjanduse juurde kirjutatud.

Selleks, et Caleb saaks tagasi New Yorgi osariigis asuvasse kodulinna Albanysse, on vaja meditsiinitransporti. "Tema vanemate loal palusin Calebi jaoks käivitada selle korjanduse, et aidata katta mõningaid transpordi- ja hoolduskulusid, kui ta koju jõuab," on tema tädi kirjutanud.

Artikli avaldamise hetkeks on kogutud pea 6000 USA dollarit. Eesmärgiks on seatud 50 000 dollarit.

2. detsembril leidis Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 171. kilomeetril aset liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel liikus veoauto Scania Tallinnast Tartu suunas, kui kaotas juhitavuse ja sõitis teelt välja vasakule kraavi, kuid osa haagisest jäi sõiduteele. Haagisega põrkas omakorda kokku vastassuunas liikunud sõiduauto Volvo.

Jaga
Kommentaarid