See oli aga paraku EMA 2022 galal teisejärguline. Üritust külastanud inimesed kirjeldasid Kroonikale, kuidas pea igal sammul tuletasid kontserdimaja töötajad neile meelde, et mask tuleb ette panna. Seda oli tehtud nii sissepääsu juures, treppidel kui ka saali sisenedes.

Kui fuajees pakuti tervitusnapsu ja selle jaoks võeti maskid eest ära, siis toidu ja söögiga ei tohi kontserdisaali niikuinii siseneda. Seetõttu polnud külalistel ka põhjust, miks oleks toolidel istudes pidanud maski eemaldama.

EMA 2022

Üks külastajatest meenutab küll seika, et saabudes teatas üks töötajatest, et maski kandmine on "rangelt soovituslik", mitte kohustuslik.

EMA 2022

Nagu artiklis olevatelt piltidelt näha kannavad osad külalised maski ja teised mitte. Ja seda ei saa üldse neile süüks panna, sest nagu tuleb välja oli maskikandmise nõue paljudele segadust tekitav.

Kroonika pöördus Alexela kontserdimaja poole, mille juhataja Aivar Sirelpuu näeb vastutust aga teisel ehk korraldaja poolel. "Vastavalt Eesti Vabariigi valitsuse kehtestatud korraldusele vastutab ürituse toimumise ja seal kehtestatud reeglite täitmise eest ürituse korraldaja," sõnas Sirepluu.

"Alexela Kontserdimaja on ürituste toimumise koht ja ei ole antud ürituse, ega teiste ürituste korraldaja ega läbiviija. Antud ürituse korraldajaks on Eesti Fonogrammitootjate Ühing," lisas ta.

Alexela kontserdimaja COVIDi info kohaselt tuleb kontserditele pääsemiseks esitada viiruse läbipõdemise tõend, antikehade test või vaktsineerimistõend. Lisaks aktsepteeritakse ka kiirtesti. Alates 29.10.2021 laieneb maskikandmise kohustus siseruumides kõikidele üritustele. Maskikohustus rakendub kõigile, kes on vähemalt 12-aastased. Maski palutakse kanda terve ürituse jooksul.

Kontserdimaja toob välja, et nemad on vaid ruumide pakkujad ning igasuguste probleemide korral ühe või teise ürituse juures tuleb pöörduda korraldaja poole. Seega oli korraldaja vastutus garanteerida maskide kandmine ja muude vajalike piirangute täitmine.

Kroonika on küsinud kommentaari ka korraldaja käest, kuid artikli ilmumise ajaks polnud vastused laekunud.

Jaga
Kommentaarid