Aasta muusik 2021 kontserdil kanti ette Jüri Reinvere klaverikvartett ning flöödile ja elektroonikale kirjutatud teos "A.E.G". Esitamisele tuli ka Robert Schumanni "Fantaasiapalad", mis on Reinveret inspireerinud mitme teose loomisel. Stuudiokontserdil esinesid Maria Luisk (flööt), Marcel Johannes Kits (tšello), Rasmus Andreas Raide (klaver), Robert Traksmann (viiul) ja Mart Kuusma (vioola). Luulet esitas Kersti Kreismann.

Aasta muusiku tiitlit on välja antud juba aastast 1982. Tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri ja kes on teinud sealjuures tihedat koostööd Eesti Rahvusringhäälinguga.

Tänavuse laureaadi Jüri Reinvere, kes elab praegu Saksamaal, jaoks oli 2021 erakordselt viljakas loominguaasta, mille jooksul jõudsid nimekate Saksa orkestrite esituses esiettekandeni mitu ulatuslikku sümfoonilist teost ja Tallinna Kammerorkestri esituses toimus uudisteose “Kaks Klara käevõru” esmaesitlus. Eesti Rahvusringhäälinguga seob Reinveret aastatepikkune koostöö, esimesed raadiosaated tegi ta Klassikaraadios juba tudengipõlves, 1990ndatel aastatel.