Päästeliit vahendab Peeter Mahoni öeldut, kelle sõnul oli uudis Millingu surmast tohutu üllatus. "See uudis oli nagu rusikaga pähe saamine,“ sõnas Millingu kolleeg ja sõber, Tõdva vabatahtliku komando juhatuse liige Peeter Mahon.

"12 tundi varem olime just rääkinud. Madis ütles, et on hommikul kuueni valves ja seejärel läheb riigikokku tööle. Ta oli depoo korralikult soojaks kütnud ja kõik oli korras, kutsungiteks valmis."

Mahoni sõnul oli Milling hingega vabatahtliku pääste juures ning ei teinud asju kunagi poolikult. "Saime tuttavaks 2012. aastal Saku kevadlaadal, ta oli seal päevajuht. Olime Saku vabatahtlike telgiga väljas ja ütlesin talle, et kui juba kaitseliitlane oled, siis tule ka meite sekka. Tuligi!"

2015. aastal loodi Tõdva vabatahtlik päästekomando, Milling oli üks selle asutajaliikmetest. "Temast sai sada protsenti paakauto mees. Sündmusele sõitis Madis paakautoga ja ülejäänud tulid põhiautoga," lisas Mahon. "Ta oli alati käpik, 100% oma mees. Tuli virisemata appi ka siis kui näiteks kastsime mõne maja lammutamisel tolmu või tegime liuvälja."

"Madisele võis iga kell helistada ja arutada erinevaid plaane. Loomult oli ta minu arvates kogu vabatahtliku pääste nägu, nii-öelda esindusmees oli ta paljuski enese teadmata. Ta kirjutas ja arvas nii nagu iga teine meie hulgast, aga tema sõnal oli suurem kõlapind."

"Vabatahtlik päästja on minu arvates natuke teistsugune. Geneetiliselt napakas! Nagu viimati Madis, ärkavad nad kell 2 öösel häire peale ja lähevad. Teadmata, mis neid täpselt ees ootab ja kas nad tagasi tulevad…"

Madis Milling oli 51-aastane.

Jaga
Kommentaarid