"Puhka rahus, hea ansamblikaaslane Urmas Voolpriit. Olid rock'n'roll'i poiss ja hoidsid alati kõiges gaasi ning võimendit põhjas. Jään meenutama," kirjutas Strider Facebookis.

Urmas Voolpriit töötas alates aastast 2007 Eesti Televisioonis helirežissöörina. Ta oli ansambli Blind kitarrist ja laulja ning on muusikakollektiivi Memoriaalansambel kitarrist.

Ka ansambel Blind mälestab muusikut, tehes seda lühidalt ja soliidselt.

Bändi algne nimi oli Totally Blind Drunk Drivers, kuid hiljem võeti kasutusse lühem nimi Blind. Rokkbänd loodi 1994. aastal kolme mehe, laulja ja kitarristi Urmas Voolpriidu, trummar Andres Ohu ja bassimängija Joel Bergi poolt.

Tuntud inimesi Urmase perekonnas oli veel. Tema emapoolne vanaisa Endel Sõerde oli eesti tele- ja raadioajakirjanik ning üks allveespordi algatajaid Eestis, kirjutab Vikipeedia.

Ta alustas raadiodiktorina tööd 1951. aastal. 1959. aastast oli ta teadustaja Eesti Televisioonis. Ta oli pikka aega "Aktuaalse kaamera" diktor ja toimetaja ning muudegi saadete juht ja autor.

Ta tegi keskkonna-, laste- ja põllumajandussaadete sarju ning mitmel alal viktoriine. Luges paljudele Tallinnfilmi ja Eesti Telefilmi filmidele kaadritagust teksti.

Sõerde tegeles kala-, jahi- ja allveespordiga (selle algatajaid Eestis) ning oli 1964–1974 Vabariikliku Allveespordi Föderatsiooni esimees; oli ka rahvusvahelistel võistlustel peakohtunik.

Ta oli 1949. aastast abielus iluvõimlemistreeneri Virge Sõerdega; nende tütar Riina Voolpriit on iluvõimleja ja spordipedagoog.

Endel Sõerde suri 13. septembril 2000 ja maeti 22. septembril 2000 Metsakalmistule.

Jaga
Kommentaarid