Jimmy Carri on pidevalt kritiseeritud tema nalja pärast holokausti ja mustlaste teemal oma uues Netflixi shows, vahendad NME. Enda shows, mis avaldati Netflixis eelmine aasta 25. detsembril, nimetab ta tuhandete mustlaste tapmist natside poolt "positiivseks".

"Kui inimesed räägivad holokaustist, siis nad räägivad kuue miljoni juudi tapmisest natside poolt," alustas Carr enda naljaga. "Aga peaaegu mitte kunagi ei räägita tuhandete mustlaste tapmist natside poolt. Mitte keegi ei taha sellest kunagi rääkida, sest inimesed ei taha rääkida positiivsetest asjadest."

Carr selgitab, miks see nali on naljakas, nimetas seda kuradi naljakaks, natuke äärmuslikuks ning millel on ka oma hariduslik aspekt. "See on kõige jubedam asi, mis inimajaloos on kunagi toimunud, ning inimesed ütlevad, et ärge seda unustage. See on minu viis seda mitte unustada. Ma räägin sellest," sõnas Carr.

"Sellel on ka hariduslik aspekt. Kõik ruumisolijad teavad, et kuus miljonit juuti kaotas natside tõttu teise maailmasõja ajal oma elu. Aga paljude inimesed ei tea, sest neile ei õpetatud seda koolis, et natsid tapsid tuhandete kaupa ka mustlaseid, homoseksuaale, puuetega inimesi ja Jehoova tunnistajaid," selgitas koomik.

Pärast seda, kui nali hakkas internetiavarustes levima, on rändajate liikumine, mis toetab UKs mustlaste kogukonda, alustanud petitsiooniga, milles nõutakse, et Netflix eemaldaks showst teatud osad, mis justkui tähistavad romanide genotsiidi.

Paljud brittide kohalikud poliitikud ning Twitteri kasutajad nimetavad Jimmy Carri nalja rõvedaks, vastikuks ja õudseks.

Kuid on ka neid, kes mõistavad, et koomiku öeldu oli nali ja et see ongi Carri stiil. Üks Twitteri kasutaja isegi naljatas, et ta taastas oma Netflixi tellimuse, et klaviatuurisõdalastele keskmist sõrme näidata.

Jimmy Carr hoiatab enda show alguses, et ta teeb nalja jubedate asjade üle. Need jubedad asjad võisid mõjutada neid või nende lähedasid. Aga Carr teeb vaid nende asjade üle nalja. Tema naljad ei ole need jubedad asjad.

Jaga
Kommentaarid