Sõprade ja tuttavate seas on ka mitmeid tuntud inimesi, nt poliitik Tarmo Kruusimäe. "Rahu Sinu Hingele, hea Urmas Voolpriit. Selle labürindi lõpp osutus ülikeerukaks," kirjutas ta. Hiljem ta lisas: "Seda vägevat esitlust on endiselt häbiväärselt vähe vaadatud. Kallis Urmas, Rahu Sinu Hingele," kirjutas Kruusimäe, viidates Blind & Erkki Otsmanni laulule "Voyage".

Ajakirjanik ja stsenarist Gert Kiiler oli suur Blindsi fänn. "Kohe pärast esimese loo kuulmist olin ma Blindi fänn. Mul on olemas peaaegu kõik nende plaadid kõigis formaatides jne. Ja nagu väikeses Eestis ikka, siis pole mingi ime, kui suvalisel päeval satud ühe oma lemmikartistiga tööalaselt juhuslikult kokku. Nii juhtus Urmasega, kui trehvasime "ENSV" võtteplatsil. Ehkki neid kohtumisi ja vestlusi oli vaid paar tükki, jäi mulje, nagu tunneksime aastaid. Lihtsalt selline mõnus jutuajamine, lõõpimine jms. Ja nüüd siis niimoodi... Kuradi kurb on olla... Puhka rahus ja aitäh, et olid!" jagas Kiiler enda tundeid.

Vend Margus teeb lühidalt: "Jää hüvasti, mu väike vennake!"

Autor Kristi Luik sai osa Urmase loometegevusest. "Mäletan, kuidas see lugu sündis minu köögis. You were always one of my favorites," kirjutas ta, lisades juurde The Tuberkuloitedi laulu "Tantsin valssi".

Muusik Toomas Uibo jagas Urmasega koos ka lava. "Ohh Urmas, Urmas, Urmaaaas… Nüüd siis sina? Sina, kes sa pakkusid mulle lavajagamist Blindi kontserditel juba oma 15 aastat tagasi. Sina, kellega on tehtud raamatujagu möllu ja lollusi. Sina, kes sa oled teinud kustumatuid hitte Eesti muusikas, olnud ilmselt ühe kõige erilisema bändi hing, mida see maa näinud. Sina, kes sa saatsid mulle alles hiljuti messengeri lingi looga "Hopless Wanderer", kes sa ka olid, selles heas tähenduses. Kuulan seda lugu juba mitmendat korda ja head teed, sõber!"

Raadio DJ, hea sõber ja endine bändikaaslane Robert Kõrvits meenutas minevikust naljakat seika. "Puhka rahus, Urmas Voolpriit! Alati on meeles meie esimene tõsisem vestlus. Tegime Tõnise ja Paul Ojaga 1995. aastal proovi. Meil oli ansambel Bastards Of Death. Vaene aeg, laenasin Urmaselt kitarri. Ühe prooviga suutsin kaks keelt puruks mängida. Proovi lõpus sisenes Urmas. Küsisin: "Urmas, kas sa oled muidu väga tugev mees?" Vastas eitavalt ja küsis, milles asi. Siis julgesin ülestunnistada, mida olin teinud. Aga vaatamata sellele seigale (ta ei saanudki kurjaks!) võttis ta mu 2014 a Blindi. Blind oli mu teismeea üks Eesti lemmikbände, nii et see oli mega, sest selles alates hakkasingi basskitarri mängima," kirjeldas Kõrvits.

Loomulikult ei saa mainimata jätta ka bändikaaslast Roy Striderit. "Puhka rahus, hea ansamblikaaslane Urmas Voolpriit. Olid rock'n'rolli poiss ja hoidsid alati kõiges gaasi ning võimendit põhjas. Jään meenutama," kirjutas ta.

Hiljem jagas Roy ka nende viimast ühist, mis toimus neli aastat tagasi. "See oli ilmselt meie viimane kontsert. Jätkuvalt meenutades üht eesti andekaimat laulukirjutajat-heliloojat, kelle meloodiad tekkisid mängleva kergusega, võlusid, võtsid konksu otsa ja lahti enam ei lasknudki," meenutas Roy.

Jaga
Kommentaarid