Kui hiljuti selgus saates "Hommik Anuga", et Anu Välba uued sugulased on nii Piret Järvis-Milder, Teet Margna kui ka Mihkel Kärmas, siis Marko Reikopi uus sugulane on Taavi Rõivas.

"Tere, sugulane! Rõõm sinuga sellistel tingimustel kohtuda," on Reikopi reaktsioon oma uue sugulasega kohtudes. Stuudiosse kõndis Taavi Rõivas. "Tere, sugulane!" ütles Eesti endine peaminister.

Marko ja Taavi ühised esivanemad pärinevad 17. sajandi lõpust ja Fred Pussi sõnul on tegemist päris suguluse, mitte hõimlusega.

Ka Eesti esireketil Anett Kontaveitil tuli hiljuti tutvust teha oma uute sugulastega. Sugupuud uurides selgus, et Anett on veresugulane Olav Ehalaga.

Kontaveit ja Ehala on kaheksanda põlve nõod. Nende ühised esivanemad on Mädara Ants ja Kadri, kes elasid 17. sajandil Vändra kihelkonnas. Kontaveit ja Ehala pole ainsad Antsu ja Kadri kuulsad järeltulijad, keda Eesti rahvas hästi teab. Tuli välja, et Kontaveiti juured viivad lausa Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannsenini välja.

"See on väga-väga suur au. See on lihtsalt fantastiline tunne," kirjeldas Anett oma emotsioone.

"Mul tuli just meelde selline asi, et ma kolmandas klassis osalesin etlejate konkursil Lydia Koidula luuletusega ja ma isegi võitsin selle," meenutas Anett.