Tema kindlustus oli tehtud 150 000 eurole, mille maksab BTA Kindlustus ka kinni. Mis saab ülejäänud summa tasumisest, pole veel selge.

"Haigla ei küsi praegu meie käest midagi," selgitab Tõnu elukaaslane Ann Tenno, kes suhtleb kindlustusfirmaga. "Mina olen haigla ja kindlustuse mõttes kõrvaline isik, kes ei näe arveid. Tõnu jälle tervise tõttu ei saa neid analüüsida. Eks näe, kuidas edasi!"

Ann Tenno

Tõnu ja Ann on peatunud Mehhikos Puerto Vallarta lähedal juba varem üüritud korteris. Nimelt polnud Ann Mehhikos puhkamas, vaid juba aastaid on ta seal periooditi elanud: "Olen Mehhi­kos elanud ligi neli aastat, edasi-tagasi sõites. Koroona­sulgemiste järel jäin siia ja viimase aasta olen olnud Puerto Vallarta lähedal. Üürime elamist, selles mõttes ei pea praegu hotellis olema." Anni sõnul teenib ta Mehhikos leiba fotograafina, nagu seda Eestiski tegi: "Pildistan, teen videoid, teen arvutis tööd."

Tõnu Raadiku juhtum on erakordne, kuna perekond sai alguses kindlustusfirmalt südameoperatsiooni eest tasumise kohta eitava vastuse ning algatas selleks rahakogumiskampaania sotsiaalmeedias. Mõne tunniga saadi vajalik summa ehk 75 000 USA dollarit kokku. Üks annetajatest oli ka ettevõtja Urmas Sõõrumaa, kes toetas Tõnu 10 000 euroga.

BTA Kindlustusest kinnitati, et arvete kontrollimine kestab ning lõplikku vastust, mis nõuded on haiglal, ei saa veel avaldada.

Jaga
Kommentaarid