Linnar Loosi rääkis Kroonikale, et Svetlana traagilise hukkumise ajal autoõnnetuses on pooleli kogu teise aasta repertuaar, millega tantsijanna ka seotud oli. Nende hulgas "Giselle", "Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi", valmiv uuslavastus "Õhtused Majad", aprillis "Bajadeer" ja repertuaari tagasi tulevad "Anna Karenina" ning "Alice Imedemaal".

Linnar Looris

"Svetlana oli meiega tagasi esimest hooaega peale pikka lapsepuhkust.
Kuna ta hoolitses oma laste eest eelnevatel aastatel, siis otseselt tema pärast etendused praegu ära ei jää, aga meil kõigil on kohutavalt raske praegu edasi liikuda, sest ta oli meil taas kaasategev peaaegu igas lavastuses," sõnas Looris.

"Svetlana surm on kõigi jaoks tragöödia, eriti tema pere ja lähedaste jaoks. Artisti lahkumine on seda enam valusam, kuna publikule on pakutud nii palju ilusaid elamusi ja nüüd äkki ei saa enam midagi pakkuda. Kõik on nagu noaga ära lõigatud."

"Svetlana lahkumine on meie töökollektiivile väga raske, sest see juhtus nii äkki ja traagiliselt. Lihtsalt ei ole sõnu. Langetame leinas pea ja mälestame oma kolleegi. Sügav kaastunne Svetlana lähedastele sel raskel ajal," avaldas Looris kaastunnet.

Möödunud nädalal Ida-Virumaal autoavariis hukkunud naine osutus Estonia teatri baleriiniks. Danilova sündis 30. detsembril 1981. aastal. Ta lõpetas 2000. aastal Moldovas Chişinău koreograafiakolledži. Tantsis 2001–06 Moldova riiklikus ooperi- ja balletiteatris, 2006–08 Bukaresti Rahvusooperis ning 2008–09 Vanemuises. Töötas aastast 2009 Estonias balletiartistina.

Jaga
Kommentaarid