Video avaldas päästeliit, kes kirjutas oma Facebookis: "Esialgu oli plaanis see video mitmes osas avaldada. Monteerides sai aga selgeks, et vaid tervikuna annab see õige tunde edasi. Selle võimsa ühtsustunde ja soojuse, mille vabatahtlikud päästjad tänasel kurval päeval koos lõid.
Aitäh teile!"

Ligi seitsme ja poole minutilises videos on näha päästjaid Järva-Jaanist, Kaberneemest, Noarootsist ja mujalt Eestist seismas oma sõidumasinate kõrval, vilkurid valjult kõlamas.

Video teises pooles näidatakse matuserongkäiku, kus kirstu transportivat auto saadavad mitmed päästeveokid. Sõidukeid sai eile terve päev näha üle Tallinna linna, kus nad erinevatelt suurematel tänavatel seisid, jättes hüvasti suure südamega mehega.

Madis Milling jõudis 3. veebruari öösel esimesena Saku vallas toimunud tulekahju sündmuskohale ja alustas päästetegevusi. Päästetööde käigus kukkus ta kokku. Teda elustas kohapeal viibinud kiirabi, kuid see ei andnud tulemusi.

"Madis Milling näitas eeskujuga, kuidas panna käed külge, et teha oma elukeskkond turvalisemaks paigaks," sõnas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

President Alar Karis kirjutas 7. veebruaril alla otsusele anda Madis Millingule postuumselt Kotkaristi V klassi teenetemärk.

Leitnant Madis Milling oli ka kaitseliidu liige 1990. aastast, osales NSV Liidus alanud riigipöördekatse ajal augustis 1991 Tallinnas tele- ja raadiomaja kaitsel, hiljem tegutses riigikaitseõpetajana ning oli valitud riigikogu XIII ja XIV koosseisu, samuti Saue vallavolikogusse.

"See on tänu kõige hea eest, mida Madis Milling on eelkõige kaitseliitlase, vabatahtliku päästja ja poliitikuna Eestile andnud," ütles president Karis.

Millingu matustele oli kogunenud suur hulk inimesi, kes kõik tahtsid päästjaga hüvasti jätta.

Jaga
Kommentaarid