Valdur Põllu absoluutsel tippajal, kui telekanalid võistlesid sarja "Vanad ja kobedad" näitamisõiguse pärast ja filmitööstuse kuluaarides ei suudetud mõista, miks riik toetab rahaliselt Maie ja Valduri komejandist mängufilmi tegemist, toimus Madis Millingu elus kaks pöördelist sündmust. Ta lahutas abielu ja astus tollase välisministri Kristiina Ojulandi kutsel Reformierakonda.

Ükski lahutus ei ole valutu, ent sõprade sõnul sai Madis kärgpere isana hästi hakkama. Ta oli isaks oma pojale Markusele ja kooselus Janika Olupiga sai temast Janika kahe poja kasuisa.

Millingu poliitikasse tulek oli Kristii­na Ojulandi mäletamist mööda pigem rahumeelne kui kuraasikas. "Henrik Normann oli aktiivsem, tema osales 2003. aastal minu poliitkampaanias, ja temaga käisin isegi rohkem läbi. Tegin nii Henrikule kui Madisele ettepaneku astuda parteisse. Täna sellele tagasi mõeldes saan öelda vaid üht – poliitikasse ei saa kedagi vägisi tuua ja Madis hakkas inimesena poliitika jaoks just siis küpsema. Ta astus 2003. aastal parteisse, arenes ja jõudis suurde poliitikasse. Tal oli oma rida ja teema, mida ta sirgjooneliselt ja sihikindlalt vedas. Henrik ei jäänud poliitika juurde pidama, läks lavastaja liistude juurde tagasi, aga Madis jäi. Tema leidis oma tee," räägib Kristiina.

Madis Milling osales ligi kolmekümne aasta jooksul lugematutel Kaitse­liidu õppustel ja ettevõtmistel, ta oli aktiivne riigikaitse propageerija ja tegutseja riigikogu saadiku ja riigikaitse õpetajana.

Jaga
Kommentaarid