28-aastane Alina Pash võitis möödunud nädalavahetusel Ukraina Eurovisioni eelvooru, kuid on praeguseks võistluselt kõrvaldatud, vahendab BBC. Ukraina võimud asusid uurima Krimmi reisi, mille lauljanna 2015. aastal ette võttis. Kuigi Krimmi sõitmine pole otseselt keelatud, on tegu taunitava käitumisega ning sinna reisimisel kehtivad ranged reeglid.

Alina tõdeb, et mitmed inimesed on teda sotsiaalmeedias mõnitanud ja öelnud, et ta pole juhtunu pärast tõeline ukrainlane. Naine tegi selle kohta ka Instagrami postituse, kus on kirjas: "Olen Ukraina kodanik. Järgin Ukraina seadust ja tahan kodumaa traditsioone ning väärtusi maailmale tutvustada. Hetkel toimuv pole sugugi see, mida üritasin oma lauluga edasi anda."

Alina fännid on väga toetavad ning kirjutavad sotsiaalmeedias, et lauljanna oleks siiski väärinud võimalust kodumaad Eurovisionil esindada. Paljud kritiseerivad Ukraina lauluvõistluse komisjoni, öeldes, et piinliku olukorra vältimiseks oleks nad pidanud osalejate tausta põhjalikumalt kontrollima.

Tegu pole esimese korraga, mil Ukrainal on seoses Eurovisioniga probleeme tekkinud. 2019. aastal jäi väljavalitud laulja samuti võistluselt kõrvale. Põhjus seisnes selles, et eelvõistluse võitja Maruv ei allkirjastanud UA:PBC lepingut, kus tal keelati mõnda aega Venemaal esineda.

Praeguse seisuga pole teada, kes tänavu Ukrainat Eurovisioni lauluvõistlusel esindab.