Tänasel kujul sai Põhja-Tallinn alguse 2011. aasta suvel. Eesti hip-hop festivalil oli plaan teha ühekordne live-show, kus bänd koosneb Pelgulinnast pärit kolmest hiphopparist ja naislauljast ning mujalt Tallinnast pärit kolmeliikmelisest live-bändist.

Tuumiku moodustasid Jaanus Saks e.Wild Disease, Risto Vürst e. Fate ja Kenneth Rüütli e. Kenny ning Maia Vahtramäe, bändi kutsuti Eric Kammiste (kitarr), Meelik Samel (bass) ja Robert Loigom (trummid). Ühiste proovide käigus leiti kiiresti ühine keel ja hea vibe. Pundi vanemast materialist valiti välja lood ja mõned täiesti uued lood, mis kõik said uued aranšeeringud ning bänd jõudis teha mõned proovid. Ehh festivali live osutus edukaks ja publiku seas menukaks, seega otsustati lüüa käed ja teha selliselt välja kujunenud pundiga veel muusikat.

Vormiliselt on bänd sellisel kujul püsinud tänase päevani, kuigi liikmed on vahepeal vaheldunud. Stiililiselt viljeleb bänd hiphopi ja roki vahelist muusikat. Kõik lood on eestikeelsed ja bändiliikmete enda kirjutatud, loomingus sisaldub palju autorite elus läbielatut.

Saates kuuleme muu hulgas, mis on ansambli 2022. aasta plaanid. Millised kuupäevad tasub panna juba varakult kalendrisse, sest tulemas on suvetuur ja suur Saku Suurhalli kontsert. Intervjuu ajal oli Ingrid Veidenberg ennatlik, 16.11 Saku Suurhalli kontsert ei ole veel müügis. Aga Kroonika hoiab Põhja-Tallinna fännid kursis!