Muusikavideos näeb vaheldumisi Tšellopoisse kesk lumist raba ning Rannapit valgel klaveril Tallinna Reaalkooli saalis. Tšellopoiste liige Karret Sepp seletab valge raba tagamõtet: “Duokaaslase Kaspariga oleme sündinud vabas Eestis, kus, erinevalt Urmas Alenderi lauluridadest, on „end ületamatagi“ võimalik minna „vaikusse, valgusse, puhtusse.”

Rannap on koolitee läbi seotud mõlema tšellistiga - nii Rannap kui Sepp on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ning sarnaselt Kaspar Klugega on Rannap õppinud Tallinna Reaalkoolis. Kluge väidab, et Reaalkool on videosse valitud ka teistel põhjustel: “1918. aasta 25. veebruaril pidas Ajutine Valitsus Reaalkooli direktori kabinetis ühe oma esimestest koosolekutest ning kooli trepilt luges ka Konstantin Päts rahvale iseseisvusmanifesti.” Tšellopoisid tähistasid ka eelmist Eesti Vabariigi aastapäeva muusikavideoga, tookord Rein Rannapi looga „Õhtunägemus“, kus kaasa tegi lisaks saatebändile ka Pääru Oja.

Kaspar Kluge ja Karret Sepp tähistasid äsja oma duo kolmandat sünnipäeva. Tšellopoisid ühendavad endas tšellode kauni tämbri ning maailmamuusika vanemad ja nooremad hitid, mis on endale saanud täiesti uue kõla. Kontsertidel ei tule üllatuseks katkised jõhvid ja keeled, mis on tagajärg tšello kui instrumendi võimete viimisest viimase piirini. Noored tšellistid kombineerivad akustilise tšello ürgse kõla tänapäevase tehnikaga (kitarriefektid, looper), et luua muusikat seinast seina.

Muusikavideo valmimisele pani õla alla Backstage Records Estonia, kes on eesmärgiks
võtnud noorte artistide suuremale areenile aitamise.

Lugu on tänases päevas kindlasti veel eriti sedavõrd aktuaalne, kui arvestada Ukrainas ja selle ümber toimuvat.