Teatavasti andis Venemaa president Vladimir Putin neljapäeva varahommikul kella 5.55 ajal teada sõjalise operatsiooni alustamisest Ukrainas "seoses olukorraga Donbassis". Kuigi praeguseks on teada, et sõjategevus algas loomulikult varem ning seda kõike kajastas ka meedia. Hetkseisuga on agressiivne sõjategevus riigis vältamas juba teist päeva ning muuhulgas püütakse vallutada pealinna Kiievit.

Pärast sündmuste algust on paljud Vene enda staarid, aga samuti teised tuntud inimesed üle maailma avaldanud enda toetust Ukrainale ja selle elanikele. Samas on pidanud aga mõned neist tagantjärgi oma sõnu ja tegusid selgitama, vahendab Ilta-Sanomat.

Üks selliseid on sügisel Soomegi esinema saabuv maailmakuulus artist The Weeknd (kodanikunimega Abel Makkonen Tesfaye). See maailmakuulus laulja ja produtsent tegi nimelt Twitterisse küsitava postituse samal ajal, kui Venemaa alustas oma rünnakuid.

Ta kirjutas umbes samal ajal: "LET'S GOOOOOOO (eesti keeles "lähme")" Selle säutsuga soovis artist teha eelpromo oma projektile, mille ta pidi avalikustama päev hiljem ehk 25. veebruaril.

Selline kokkusattumus ei jäänud loomulikult sotsiaalmeedia kasutajatele märkamata. Paljud imestasid, et kas tõesti ajastas artist oma säutsu sõja algamisega?

"Sa just säutsusid seda siin siis, kui III maailmasõda algas," kommenteeris üks kasutaja. Teised lisasid: "Polnud just parim ajastus" ja "Sa säutsud sellist asja sellisel ajal? Ei ole võimalik."

Olgugi, et uudised Vene-Ukraina sõjast olid olnud lakkamatult eetris üle maailma, teatas The Weeknd hiljem Twitteris, et ta polnud säutsu tehes olukorrast teadlik. Selline teade üllatas tema fänne veelgi enam.

"Tee oma silmad lahti ja pane ka teisi tähele," karjus üks neist kommentaariks.

"Sul pole ilmselgelt aimugi, mis maailmas toimub. Sa peaksid uudiseid lugema," lisas teine.

The Weeknd on teatanud, et lükkab loomulikult enda projekti avalikustamise seoses Ukrainas toimuvaga edasi. "Kahjuks näen ma alles nüüd, mis on selles konfliktis toimumas ja lükkan homse (25. veebruari - toim.) teate edasi. Palvetan kõigi turvalisuse pärast," kirjutas ta hiljem Twitteris.

The Weeknd on Etioopia-Kanada laulja, laulukirjutaja ja muusikaprodutsent, kelle albumid on saavutanud kaks esikohta ning teise koha USA edetabelis Billboard 200. 2015. aastal sai temast esimene laulja, kellel oli edetabelis Billboard Hot R&B Songs korraga kolm laulu: "Can't Feel My Face", "Earned It" ja "The Hills". Ta on võitnud kolm Grammy auhinda ja üheksa Juno auhinda.

Hittlugu "Blinding Lights" on esimene lugu läbi Billboardi ajaloo, mis püsinud singliedetabeli Billboard Hot 100 esikümnes terve aasta järjest.