Ajalehe Daily Mail kuningakoja allikate sõnul jättis kuninganna ära kaks ametlikku virtuaalkohtumist, et väidetavalt oma häält puhata. Viimane olevat endiselt kähe ja kuninganna kõlavat haigena.

Kuigi nädala alguses teatati, et kuninganna jätkab vapralt enda kohustuste täitmist, siis on ta alates teisipäevast ära jätnud kõik virtuaalkohtumised. Sealhulgas jättis ta kolmapäeval ära ka oma traditsioonilise telefonikõne peaminister Boris Johnsoniga.

Allikate sõnul ei olevat siiski tarvis kuninganna üldise tervise üle muret tunda, sest tema olukord paraneb iga päevaga. Ta jätkab enda ravi Windsori lossis ning kroonitud pea lähiringkond ootab tema täielikku paranemist.

Kõik seni ärajäetud kohtumised on lükatud edasi ja kuningannal ei olevat see nädal enam planeeritud ühtegi ametlikku tegevust.

Palee teatas pühapäeval, et 95-aastane kuninganna on nakatunud koroonaviirusega. Samas rõhutati, et ta jätkab enda kohustuste täitmist, mis andis siis alust arvata, et Euroopas kõige kauem troonil olnud monarhi tervis on hea. Nüüd on siis teada, et kõiki kohustusi polnud ta siiski võimeline see nädal täitma.