Tänasel Kalvi-Kalle Kruusamäe vanglast ennetähtaegse vabastamise osas peetud kohtuistungil toetas Tallinna Vangla tingimisi ennetähtaegset vabastamist ning prokurör nõustus vangla seisukohaga, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kroonikale.

Kohus teeb oma seisukoha teatavaks määrusega 7. märtsil ehk hiljuti tõsieluseriaalis "Poissmeeste pidu" osalenud Kalvi-Kalle võib naistepäevaks trellide tagant pääseda.

Pärnu maakohus mõistis mullu juunis aastaks vangi saatest „Prooviabielu“ tuntud Kalvi-Kalle Kruusamäe, kes peeti kinni Raplamaal väikebussi roolis juhtimisõiguseta. Ta pidi juba märtsis kohtu ette astuma kokkuleppemenetluse korras, kuid taganes kokkuleppest ja soovis kohtus prokuröri tagandamist, sest tema sõnul on prokuröril tema vastu isiklik vimm. Asi läks prokuratuuri tagasi ja see saadeti uuesti kohtusse.

Samas esitas süüdimõistetu kohtule avalduse vangistuse täitmisele pööramise edasilükkamiseks perekondlikel põhjustel. Kohus leidis, et avaldus on põhjendatud ning kohtumääruse järgi oli Kruusamäe kohustatud ilmuma karistust kandma mullu 12. septembril.

9. septembril saabus kohtule süüdimõistetu uus taotlus vangistuse täitmisele pööramise edasilükkamiseks kahe kuu võrra. Süüdimõistetu taotles edasilükkamist perekondlikel põhjustel. Kohus jättis taotluse rahuldamata ja Kalvi-Kalle pidi vangi minema.

2020. aastal tunnistas Pärnu maakohus Kalvi-Kalle süüdi süstemaatilises mootorsõiduki juhtimisõiguseta juhtimises ja mõistis talle kuuekuulise vangistuse, mida suurendati varasema kohtuotsusega mõistetud kuuekuulise vangistusega. Kohus asendas aastase vangistuse 357 tunni üldkasuliku tööga. Selle tegemise ajal on Kalvi-Kalle kohustatud täitma kontrollinõudeid. Kalvi-Kalle on juhiloata sõitmise eest varemgi karistada saanud – ta on juhtimisõiguseta rooli istunud nii 2017. aastal kui ka 2018. aastal.