Tegemist on jätkusarjaga kuulsale sarjale "Viikingid" ning selles liigub tegevus põhisarjast sajandi võrra edasi ning keskendub tegelaste Leif Eriksoni, Harald Hardrada, William Vallutaja ja Freydis Eriksdotteri võitlusele ellujäämise nimel pidevalt muutuvas ja arenevas maailmas.

Kui enne oli Pääru Oja ja Henessi Schmidti tegelaskujude ümber arusaadavalt saladuseloor, siis nüüd on sarjas näha, et Oja kehastab viikingit nimega Arne ning Schmidt printsess Gythat. Veebilehe IMDB.com järgi osaleb Oja esimesel hooajal 10 episoodis ja Schmidt neljas episoodis.

Schmidt rääkis mullu detsembris Eesti Päevalehele, et "see oli väga lahe roll, sest sain ise selle loomises osaleda: Gytha on kasvav, teda on huvitav jälgida ja temaga koos areneda".

Sari on saanud Eesti Netflixis väga populaarseks ja troonib vaadatavuse tipus juba mitmendat päeva.

Sarjas mängivad veel Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Caroline Henderson, Johannes Hauku Johanesson, Pollyanna McInosh, Asbjorn Krogh, David Oakes, Louis Davison, Julian Seager ja James Ballanger.

Sarja lavastasid BAFTA võitjast Taani režissöör Niels Arden Oplev, mitu "Viikingite" episoodi lavastanud Steve Saint Leger ja Hannah Quinn. Stsenaristide hulka kuuluvad Vanessa Alexander, Declan Croghan, Eoin McNamee ja "Visa hinge" stsenarist Jeb Stuart.

Vaata ka sarja treilerit.