Ta meenutas Menu portaalile, et töö telemajas ei ole möödunud probleemideta. Kersna mõtleb siiani, kuidas teda esimestel tööaastatel lahti ei lastud. "Nii palju käskkirju kui mulle lahmiti, ei ole vist mitte keegi saanud," tõdes ta.

Kersna nõustub, et kõik ligikaudu 1000 saadet, mis ta on enda elu jooksul teinud, ei ole alati suurepäraselt õnnestunud. "Ega see kõik pole puhas kuld," mainis ta ja lisas, et mõningatele tehtud töödele tagasi vaadates mõtleb ta tihti, kas seda oli ikka vaja.

Kroonika kirjutas hiljuti, et Kersna toob ekraanile hulga oma saateid, ka selle, mis ära keelati.

ERRi internetiportaal Jupiter on raju teekonna tähistamiseks andnud vanameister Vahur Kersnale (59) võimaluse lüüa terve märtsikuu vältel tema särtsakate kommentaaride saatel letti valiku tema rohkem kui 1000 saate pikkusest pärlikeest.

"Kolleeg Toomas Kirss ütles kunagi – ja see oli suur kompliment –, et Kersna on ETVs justkui Bellingshausen, uute maade otsija ja avastaja," muheleb Vahur. "Tõsi ta on. Alalhoidlik rutiin ning vanades jälgedes tammumine ei ole minu teema. Nagu Antsla kandi vanarahvas armastas öelda: ega ma lehma saba ole, et eluaeg ühe augu kohal ripun! Jupiteri pakkumine oli jälle üks magus võimalus pöörata asfaldilt džunglisse."

Omas ajas ülikuumade "HTV uudiste" viimast, juhtkonna poolt ära keelatud saadet näeb aga avalikkus nüüd, 32 aastat hiljem esmakordselt.

"Ma ei alahindaks meie hullumeelses maailmas pöörlevate inimeste iha nostalgiliste hetkede järele," mõtiskleb Vahur. "Küpsemad vaatajad elavad neid saateid taas kord vaadates läbi oma mälestusi, terasemaid noori võib tabada aga tõsine šokk – vau, milliseid asju on siinmail tehtud!"