Rootsi riiki ligi 10 aastat juhtinud 64-aastane Löfven rääkis saates "Koos Strömstedt`iga", et kuigi tema naine Ulla (70) oli pidevalt tema kõrval, ei ole nende suhe alati olnud just kõige lihtsam, vahendab väljaanne Svensk Damtidning.

Kui Stefan ja Ulla kohtusid, oli viimane juba abielus ühe mehega, kellega neil oli ka ühine laps, ütles ta saatejuhtidele Jenny ja Niklas Strömstedt`ile. Stefan ja Ulla olid toona kolleegid ning mingi hetk otsustas Stefan naisele oma tunnetest rääkida, mis aga põhjustas keerulise situatsiooni.

"Ma ei tundnud end hästi, et olin see, kes võttis ühe perekonna lahkuajamisel initsiatiivi. See oli raske," rääkis Stefan.

Tema naine Ulla lisas, et loomulikult oli olukord ka tema jaoks keeruline, kuna tema otsustas lõpuks jätta oma toonase mehe maha tulevase peaministri pärast.

"Kui ta rääkis mulle enda tunnetest, siis mu esimene mõte oli küll, et "ma ei suudaks panna enda perekonda sellisesse kriisi"," rääkis Ulla.

Pärast lahkuminekut otsustas Ulla, et lapsed peaksid jääma enda isa juurde. "See oli raske otsus muidugi. Ma tundsin end halva emana. Ema ei peaks oma lapsi jätma," rääkis Ulla.

Stefan lisas ka, et ta tundis ennast kohe algusest peale "suure kurjategijana", kuid pärast pikka vestlust sõbraga otsustas ta ikkagi Ullale oma tunnetest rääkida. Enne seda olid nad kolleegid ja sõbrad.

Rootsi sotside hulka kuuluv Kjell Stefan Löfven oli Rootsi peaminister aastatel 2014–2021. Minevikus on Löfven töötanud keevitajana ja olnud aktiivne ametiühingutegelane. Enne parteijuhiks saamist oli metallitööstuse ametiühingu juht.

Löfven on abielus Ulla Löfveniga. Nad tutvusid 1992. aastal - Stefan oli toona keevitaja ning Ulla ametiühingu esindaja -, kuid nagu eelpool mainitud, siis Ulla oli tol ajal abielus teise mehega. Seega nad abiellusid alles 2003. aastal. Löfvenist kuus aastat vanemal Ullal on eelmisest abielust kaks last, Löfvenil endal lapsi ei ole.