Kui Vene väed Ukrainasse tungisid, viibis Marta Vasyuta Inglismaal. Ta jälgis õudusega teateid Kiievis toimuvast. Neiu järgmine samm tõi talle TikTokis kõigest paari päevaga tohutu kuulsuse. Praeguseks on tema videotel kümneid miljoneid vaatamisi. Paljude TikToki kasutajate ja eelkõige nooremate jaoks on temast saanud Ukraina kohapealsete uudiste peamine edastaja.

"Inimesed võiksid mõista, et hetkel Ukrainas toimuv pole mitte üksnes ukrainlaste probleem, vaid murekoht kogu maailma elanikkonna jaoks," selgitab Marta. Neiu räägib soravalt nii ukraina, inglise kui ka vene keelt.

Kohe kui ukrainlanna kuulis, et tema kodumaal on alanud sõda, hakkas ta erinevaid Ukraina kanaleid läbi kammima ja salvestas ära videod, mille kohalikud olid sõjaolukorra kohta postitanud. Marta hakkas videosid järjest TikTokki postitama ning järgmisel hommikul oli neiu jälgijate hulk drastiliselt kasvanud.

Kuigi tütarlaps ise on Inglismaal, viibib tema pere Ukrainas ja Marta muretseb nende pärast. Tüdruk loodab, et tema videod aitavad inimestel paremini mõista, mis maailmas praegu tegelikult toimub.

Jaga
Kommentaarid