Funkfest toob maailmaturnee välja müünud Dadi Freyri oma publikule kätte õige taskukohase hinnaga. Festivali peakorraldaja Johannes Pihlaku sõnul võeti üritus eelmisel aastal nii soojalt vastu, et tänavu seati eesmärgiks artistide vaates riigipiire ületada.

“Esimene Funkfest näitas, et Eesti inimestel on funkmuusika vastu suur huvi ja seetõttu suunasime peaesinejale mõeldes pilgud välismaale. Dadi Freyri looming on südamelähedane paljudele muusikasõpradele ja soovime pakkuda Eesti inimestele võimaluse seda vahetult kogeda. Kindlasti astub festivalil üles ka palju häid Eesti funkmuusikuid, keda me peagi tutvustama hakkame,” lubas Pihlak.

2020. aasta Eurovisionil pidanuks Dadi üles astuma lauluga “Think About Things” ning seda peeti võidusoosikuks. Paraku jättis koroonapandeemia suurürituse tol aastal ära. Dadi esindas Islandit ka aasta hiljem, kui palaga “10 Years” tuli kõrgele neljandale kohale. Seda vaatamata tõsiasjale, et nakatunud tiimiliikme tõttu ei saanud Dadi live’is esineda.

Rakvere Funkfest toimub laupäeval, 23. juulil Rakvere vallimäe nõlvadel. Lisaks Dadi Freyrile on festivalile oodata ka kodumaiseid tipptegijaid ja kavas on ka juba traditsiooniks kujunev eriprojekt, mille raames näiteks eelmisel aastal taaselustati legendaarse Genialistide looming. "Seekordne eriprojekt jääb esialgu veel üllatuseks," ütles Pihlak.