Väidetakse, et kuninganna ei soovi oma natuke halvematel päevadel avalikkuse ette tulla või pildile jääda, sest tal on eredalt meeles tema noorema õe Margareti viimased elukuud.

Nimelt ilmus printsess kuus kuud enne oma surma avalikkuse ette jõuetuna ning ratastooli aheldatuna. Ta oli saanud mitu insulti ning algselt ei pidanud ta üldse rohkem rahva ette saabuma, kuid toona tähistati kuninganna ema 101. sünnipäeva. Toona said kõik aru, et monarhi õde on peagi meie seast lahkumas. "See on kummitav vaatepilt, mida kuninganna kindlasti ei sooviks mäletada," ütles allikas.

Elizabeth on nüüd lähenemas oma 96. sünnipäevale, kuid vaatamata vanusele täidab ta endiselt sadu ülesandeid aastas. Ta räägib ka peaminister Boris Johnsoniga telefoni teel pidevalt, hoiab end kõigega kursis ja kirjutab endiselt alla tähtsatele dokumentidele, mida ta igapäevaselt peab läbi töötama.

Buckinghami palee on väitnud, et kuninganna on osadest üritustest loobunud oma mugavuse tõttu, kuid allikad väidavad, et monarh soovib oma väärikust säilitada.