Louis Vuitton tõi hiljuti turule uue kollektsiooni Fine Jewellery, mida tuntakse nime all LV Volt. Initsiaalid L ja V on ühendatud ning moodustavad omavahel Z-ile sarnaneva tähe. Kuna viimastel nädalatel on Z-täht muutunud peamiseks toetuse sümboliks Venemaa sissetungile Ukrainas, langes prantsuse moemaja koheselt kriitikalaviini alla.

Guardiani andmetel märkasid sõjaväeeksperdid 19. veebruaril esmakordselt Vene tankidele ja veokitele käsitsi maalitud Z-tähte. Maalingu tähendust hakati kohe laialdaselt spekuleerima, kuna Z-tähte vene tähestikus tegelikult ei eksisteeri.

Inimesed avaldavad moemaja Instagrami postituste all pahameelt ning nimetavad ehtekollektsiooni kohatuks. "Kas te teete nalja praegu või?" kommenteerib üks jälgija. Teine lisab: "Mul pole midagi Louis Vuittoni kui brändi vastu. Aga tõepoolest, kas te uudiseid üldse ei vaata?" Venemaa pooldajad postitavad kommentaariumisse seevastu Vene lipu emotikone.

Uues kampaanias osales ka Rootsi näitlejanna Alicia Vikander, kes on võitnud erinevaid auhindu, sealhulgas Oscari ja Ekraaninäitlejate Gildi auhinna ning kaks Kuldgloobuse auhinda. Kampaania fotodel tegi Alicia käeliigutuse, tähistamaks Z-tähte.

Louis Vuittoni postitused on hetkeseisuga olnud üleval üle kahe päeva. Sõna pole võtnud ei moemaja ega kampaanias osalevad staarid.

Prantsuse moemaja Louis Vuitton asutati 1854. aastal. Tegu on siiani ühe maailma juhtiva moemajaga. Aastatel 2006–2012 oli tegemist kõige hinnalisem moebrändiga terves maailmas. 2012. aastal oli selle koguväärtuseks 25,9 miljardit USA dollarit.