Naise surma kinnitas filmilavastaja Åsa Blanck, kes tegi Carlssonist dokumentaalfilmi, vahendab Rootsi rahvusringhääling SVT.

"Pole mingi ime, et peagi 110-aastaseks saav inimene sureb. Kuigi endiselt on see uskumatu kaotus. Minu elus on vaid paar inimest, kes on mulle neid tundma õppides andnud niipalju, kui seda tegi tema," rääkis Blanck ja lisas, et kui Carlsson oli saanud üle 100 aastaseks, siis lubas ta endale isegi rohkem seiklusi, kui enne seda. "Need seiklused on nüüd kahjuks läbi," tõdes Blanck.

Blancki sõnul oli ta kindel, et Carlsson elab veel meid kõiki üle. Ta ütles SVT kultuurisaatele "Kulturnyheterna", et alles nädal tagasi plaanisid nad Dagny 110. sünnipäeva. "Me karjusime telefonis, et teineteist kuulda oleks. Ta oleks saanud 8. mail 110-aastaseks ja me plaanisime peo teha," rääkis Blanck.

Dagny Carlsson alustas enda suunamudija karjääri hilises vanuses. Kui tema abikaasa Harry suri, otsustas ta 93-aastasena blogimisega algust teha. Mõne aja pärast märkas teda meedia ning naist hakati tituleerima sageli maailma vanimaks blogijaks.

Carlsson lõpetas aktiivsema blogimise 2021. aasta kevadel, kuna sattus haiglasse. Sama aasta juunis lasti ta koju.

Carlssoni viimane postitus enda blogisse on tehtud tänavu 22. jaanuaril. Ta kirjutas siis muu hulgas, et üks tema sõpradest väitis tal olevat üheksa elu, nagu kassil. "Aga ma küll ei tea, mille jaoks ma niipalju elusid küll kulutaks," lisas Carlsson endale lõbusas stiilis.

Ta kirjutas ka enda saabuvast 110. sünnipäevast, öeldes, et ootab seda väga. "Kui me peaks peo tegema, siis pidu peab olema kindlasti elav," oli Carlsson kindel.

Blogimine ja sellega kaasnenud tähelepanu avas Carlssonile ka palju muid uksi. 2016. aastal pakuti talle väikest rolli ühes filmis ning samal aastal avaldati naisest raamat. Aasta hiljem kutsuti toona 104-aastast Carlssonit korduvalt erinevatele suurtele konverentsidele kõnelejaks ning isegi õhtujuhiks.

Dagny Carlsson sündis 1912. aastal Rootsis Kristianstadi linnas. Ta oli viiest lapsest vanim. Pärast kaheksat klassi haridust siirdus Carlsson õmblejatööle särgitehasesse. Ta töötas seal 20 aastat, kuni omandas juurde kõrgema hariduse ja asus siis tööle Stockholmi lähedal Sundbybergis korsetitehase juhtkonnas. Viimased 15 aastat enne pensionile jäämist töötas naine aga Rootsi sotsiaalkindlustuse ametis, kus tegeles muu hulgas näiteks kunstiesemete hangetega.