"25. märtsil suri oma kodus Bali saarel õnnetuse tagajärjel ettevõtja ja tehnoloogiaettevõtte Pipedrive üks asutajatest Urmas Purde," kirjutas tema vend Andrus Purde sotsiaamleedias.

""Inside my heart is breaking, my makeup may be flaking but my smile still stays on."" Emale tulid meelde just need lauluread, kui ta meenutas vestlusi Urmasega viimastel kuudel. Aga meenutada sellest kirjust ja kirega elatud elust jääb väga palju muudki. Puhka rahus, kallis vend," lisas Andrus.

Urmast jäävad leinama ka kolm last.

Sõber Peep Vain märkis oma Facebooki postituses, et Urmas oli heatahtlik, tark ja nutikas, julge, töökas ja visa, kõrge õiglustunde, erakordse huumorimeele ja väga suure südamega kaaslane.

"Teda jäävad igatsema kõik, kes temaga elul jooksul lähemalt kokku puutusid. Kuigi selleks päevaks on mul olnud võimalus ja kohustus läbi aja erineval moel valmistuda, ei tule ma siiski selle kaotusega üldse hästi toime – nii nagu paljud teisedki. Aga nii see ju käibki. Vist esimest korda on mul teiste õnnetuse üle natuke isekalt hea meel. Üksi oleks seda koormat palju raskem kanda," märkis ta.

"Olen samas lootusrikas, et kui kurbuse, kahjutunde ja lohutamatuse lained on enam-vähem vaibunud, jäävad Urmasele mõeldes domineerima tohutu tänutunne, meeleliigutus ja rõõm. Olen kindel, et kui ta saaks, siis ise ütleks ta praegu meile talle omasel tõsisel huumoriga vürtsitatud moel: "Sõbrad – tundke, mida tunnete, ja nii kaua kui vaja, aga ärge liiga kauaks norutama jääge!""

Möödunud aasta oktoobris ilmus EPLis Purdega intervjuu, kus Urmas rääkis, kuidas viimane aasta oli möödunud Bali lopsaka looduse keskel asuvas villas. See oli koht, kus võimalik aasta läbi käia T-särgi ja plätudega ning kus valitses õhkkond, mida Urmas vajas mitmest ajuoperatsioonist ja insuldist taastumiseks. Ta oli pärast ravikuure pidanud mitu korda uuesti rääkima ja käima õppima. "Mul on siin lihtsam – olen kõik päevad hommikust õhtuni õues. Eestis piisab minutist külma tuule käes ja mu silm on mitu päeva põletikus. Pealegi elavad mu lapsed siin," põhjendas Urmas.

Oma elu projektis, müügimeeste tarkvara arendavas Pipedrive’is oli ta selleks hetkeks peaasjalikult investor, aga andis vajaduse korral ka nõu.

Sellest, kuidas ta end pärast tosinajagu aastaid tagasi avastatud ajukasvaja lõikusi ja 2018. aastal üle elatud insulti uuesti tavaellu võitles, on Urmas kirjutanud ka mullu ilmunud raamatus "Vaba langemine. Pisisulist ükssarvikuks".

Urmas on vabariigi presidendilt saanud Valgetähe IV klassi teenetemärgi ettevõtluse edendamise eest.

Jaga
Kommentaarid