"Foo Fighters kinnitab suure kurbusega, et meie venna Taylor Hawkinsi vapustava kaotuse taustal tühistatakse kõik turnee eelseisvad esinemised. Meil on kahju ja me oleme väga pettunud, et me ei näe üksteist nii, nagu plaanisime. Selle asemel kasutagem seda aega leinamiseks, tervenemiseks, lähedaste embamiseks ja mälestuste hindamiseks. Armastusega, Foo Fighters," seisab bändi Twitterisse tehtud postituses.

Muusikasõpru jahmatas 26. märtsil teade, et Foo Fightersi trummar Taylor Hawkins suri kõigest 50-aastaselt. Võimalik, et saatuslikuks sai sinasõprus narkootikumidega.

Hawkins oli ühes bändiga Colombia pealinnas Bogotas. Nad ööbisid ühes hotellis ning trummar kurtis, et tal on rinnus valu. Hotellitöötajad kutsusid kiirabi, ent meedikute saabudes oli Hawkins juba surnud.

Kohaliku politsei esindaja sõnas, et surma täpset põhjust veel selgitatakse. "Mehe lähedaste sõnul võis surm olla seotud narkootikumide tarvitamisega."

Nagu paljud muusikud, oli Hawkins aastaid maadelnud narkoprobleemiga. Ta on pihtinud, et oleks 2001. aastal heroiini üledoosi tõttu peaaegu surnud.

"Pidutsesin palju. Ma polnud sõltlane, aga pidutsesin. Ühel aastal läks aga pidutsemine käest ära," viitas ta kunagistele sündmustele. Ta väitis, et see oli murdepunktis, misjärel ta tõmbas taolistele pidudele ja narkootikumide tarvitamisele pidurit.

Karjääri jooksul andis Hawkins koos Foo Fightersiga välja üheksa albumit. Täna õhtul pidi bänd Bogotas ühel muusikafestivalil üles astuma, ent traagilise sündmuse valguses jäeti esinemine muidugi ära.

Instagramis kirjutasid bändiliikmed, et Hawkinsi muusikaline vaimsus ja nakkav naer jäävad alati neid saatma.

Jaga
Kommentaarid