Täna räägib ESSE rahast ning sellest kuidas saada rikkaks ning kuidas saada finantsvabaks.

Kogemusekspert ning mitte millestki omale töötava ärimudeli loonud kogemuskoolitaja Epp Kärsin leiab, et rahateema ei tohiks olla tabu: "Nii nagu meil ei räägita seksist, nii ei räägita meil ka rahast, kuigi need on elus kaks teemat, mis on ääretult olulised."

Investeerimisklubi looja Marko Oolo on kindel: "Mida rohkem sellest räägitakse, seda kiiremini kaob tabu" ning julgustab kõiki mitte asjatut riski võtma vaid käituma mõistlikult: "Investeeringud üldiselt kasvavad ajas. Mitte investeerida on riskantsem."

Raha säästmist oma hobiks pidav saatejuht Heelia Sillamaa on kokkuhoiu teemal hasartne. Ta käib poes igal õhtul, toidukaupade allahindluste ajal. "Raha säästmine ja kaalu langetamine on väga sarnased. Sul peab olema iseloomu ja sa ei tohi ahvatlustele järgi anda."

Tavidi juhatuse liige Jüri Martin usub kulda kui lihtsasse raha säilitamise moodusesse ning eelistab pideva investeerimisega mitte tegeleda: "Raha teenimine iseenesest ei ole väga kihvt asi, mida teha elus."

Kas tõesti kõik inimesed peaksid seadma eesmärgiks rahalise sõltumatuse? Rahanõu annab vabariigi kõige kuulsam tuvi, Rahakratt.

Finantsvabadusest kui kõigi eestlaste ihalusest laulab Kauro Tafitšuk.

"Esse" on Kanal 2 eetris täna õhtul kell 22.00.