Juba enne gala toimumist oli muusikaprofessionaale koondava Recording Academy ja nende partneri Global Citizeni sotsiaalmeediast näha, et Grammyd keskenduvad Ukraina aitamisele. Nad tõid esile kampaania nimega "Stand Up for Ukraine", millega kogutakse raha, et toetada ukrainlaseid humanitaarkriisi jooksul. Seetõttu ei olnud üllatuslik, et Zelenskõil paluti kõne pidada.

"Meie muusikud kannavad ülikonna asemel soomusvesti. Nad laulavad haiglates haavatutele, isegi neile, kes neid ei kuule. Aga muusika murrab kõigest läbi," ütles president sütitavas kõnes.

"Täidke vaikus oma muusikaga. Täitke see täna, et rääkida meie lugu. Rääkige sõja kohta tõtt oma sotsiaalvõrgustikes, televisioonis, toetage meid igal võimalikul viisil, kuid mitte vaikimisega." Zelenskõi pani südamele, et just nii on võimalus, et propagandat uskuvad venelased hakkavad ka lõpuks tõelist pilti nägema.

"Siis tuleb ka meie linnadesse rahu," lisas ta.

Las Vegases aset leidnud sõul juhatas Zelenskõi lõpetuseks sisse laulja John Legendi, kes pühendas oma esituse just Ukraina inimestele.